10 tekenen dat de formule het niet eens is met de baby

Het is voor de meeste nieuwe ouders een uitdaging om de signalen te lezen dat hun pasgeborene probeert te communiceren. Mijn tips in dit artikel gaan over 10 tekenen dat de formule het niet eens is met de baby, een van de meest voorkomende zorgen van veel ouders. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw kinderarts. Bedankt voor het lezen!

Inhoudsopgave

Teken 1: De baby is kieskeurig of heeft koliek.

Baby’s huilen vaak, zelfs als alles normaal lijkt. Sommige baby’s schreeuwen meer dan andere, en deze baby’s worden vaak kieskeurig genoemd.

Koliek daarentegen treedt op wanneer een gezonde baby langer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week, schreeuwt. Meestal begint het huilen elke dag onverwacht rond hetzelfde tijdstip. Volgens sommige experts heeft tot de helft van alle baby’s last van koliek. Hoewel de exacte etiologie van koliek onbekend is, is gesuggereerd dat gastro-intestinale gas of een zich ontwikkelend neurologisch systeem de schuld kan zijn.

Als uw baby kieskeurig is na het voeden of laat zien Kolische neigingen, kan dit een van de tekenen zijn dat de formule het niet eens is met de baby. Let op andere tekenen van ongemak, zoals overmatig gas of een opgeblazen gevoel, wat er ook op kan wijzen dat de formule niet overeenkomt met het systeem van uw baby.

Teken 2: de baby komt niet aan zoals verwacht.

Kinderen en baby’s ontwikkelen zich in verschillende snelheden. Als de baby echter constant niet aankomt zoals verwacht, kan dit zijn omdat de baby de formule niet goed verteert.

Het is belangrijk om de formule te heroverwegen wanneer dit teken verschijnt, omdat een gebrek aan gewichtstoename een negatieve invloed zal hebben op de algehele groei en ontwikkeling van kinderen. Hun vermogen om te lopen kan worden vertraagd en ze worden mogelijk niet zo groot als zou moeten. Bovendien kunnen hun cognitieve prestaties worden beïnvloed.

Teken 3: Baby heeft gas of obstipatie.

Wanneer uw baby voor het eerst zuigelingenvoeding begint te consumeren, die moeilijker te verteren is dan moedermelk, of bewerkte maaltijden eet, worden vaak gasvorming en constipatie waargenomen. Dit komt omdat hun lichaam zich nog steeds aanpast aan het consumeren van nieuw voedsel.

Aangezien het spijsverteringsstelsel van baby’s nog in ontwikkeling is, zal er waarschijnlijk wat gas worden geproduceerd als ze zich aanpassen en volwassen worden. Typisch, baby gas duidt niet op een gezondheidsrisico. Baby’s kunnen echter ongemak en zelfs pijn ervaren wanneer de lucht in hun maag vast komt te zitten. Hoewel gas meestal vanzelf verdwijnt, willen ouders misschien de reden achterhalen om te voorkomen dat het vaak voorkomt. Een reden kan de ongepastheid van de formule zijn.

Constipatie bij zuigelingen kan moeilijk te identificeren zijn. Als uw baby minder dan drie keer per week harde, droge ontlasting heeft of als hij lijkt te persen tijdens de stoelgang, kan dit erop duiden dat de formule hem verstopt. Nogmaals, zorg ervoor dat u de productie van natte luiers en gewichtstoename controleert om er zeker van te zijn dat ze voldoende vocht en voedingsstoffen binnenkrijgen.

Teken 4: Baby heeft moeite met borstvoeding of zuigen uit een fles.

Baby’s hebben vanaf de geboorte een natuurlijke zuigreflex. Vanaf de leeftijd van 2 tot 3 maanden is die reactie echter niet meer automatisch. In de praktijk zorgt dit ervoor dat baby’s een voeding kunnen weigeren als ze het ongemakkelijk vinden. Sommige baby’s hebben moeite met zuigen op de fles. De speen van de fles is te groot voor de mond van uw baby, de formule stroomt te langzaam of ze verdragen de formule gewoon niet. Dit teken kan ook te wijten zijn aan andere factoren dan de formule, zoals aandoeningen zoals tongriem, gespleten lip of gehemelte. Check andere signalen in deze blog als je deze indicatie hebt waargenomen.

Signaal 5: Baby heeft huiduitslag of andere huidproblemen.

De meeste baby’s hebben af ​​en toe lichte acne, een droge huid en huiduitslag, maar terugkerende huiduitslag die niet weggaat of steeds weer terugkomt, is meestal een indicatie van iets ernstigers. Een uitslag rond de mond van uw baby of op zijn billen kan een van de tekenen zijn dat de formule niet overeenkomt met de baby. Dit kan worden veroorzaakt door een intolerantie of gevoeligheid voor een bepaald ingrediënt in de formule.

Teken 6: Babykak is ongewoon in kleur, consistentie of geur.

U kunt verwachten dat de uitwerpselen van uw baby op pindakaas lijken wanneer ze flesvoeding krijgen. Kak is er in een breed scala aan reguliere kleuren, waarbij bruin, geel en groengeel de meest voorkomende zijn. Uw baby reageert mogelijk niet goed op de formule als hij last heeft van constipatie of een uitzonderlijk harde ontlasting heeft. De meerderheid van de baby’s zal gedijen op formule gemaakt van koemelk, maar sommige baby’s zullen zachtere ontlasting hebben op een meer gespecialiseerde formule, waaronder een die gedeeltelijk is gehydrolyseerd. De poep van uw baby kan ook slijm of bloed bevatten, wat ook een van de tekenen kan zijn dat de formule niet overeenkomt met de baby bevat een actief bestanddeel waarvoor uw baby allergisch of gevoelig is.

Signaal 7: Baby heeft overmatig splijten of braken.

Als uw baby vaak en hevig braakt, is dit iets anders dan spugen. Herhaaldelijk braken gedurende een korte periode kan een symptoom zijn van een ziekte of aandoening die medische zorg vereist. Als het vaak voorkomt en langer dan een paar dagen aanhoudt, kan er een probleem zijn dat moet worden aangepakt. Dit kan een van de tekenen zijn dat de formule het niet eens is met de baby, of dat u een onvoldoende gemengde, opgeslagen of gehanteerde formule gebruikt. Als u een van deze symptomen opmerkt, moet u de productie van natte luiers en de gewichtstoename van uw baby in de gaten houden om er zeker van te zijn dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen.

Teken 8: Je baby heeft nog steeds honger na het voeden.

colin maynard CEEhMAGpYzE unsplash

Na het voeden kan uw baby naar de fles grijpen, zijn handen in zijn gezicht of mond leggen of zelfs met zijn lippen smakken om aan te geven dat hij nog steeds honger heeft. Door het eetpatroon en de reacties van uw baby na het voeden te observeren, kunt u begrijpen of dit hongersignalen zijn, indicatoren van zure oprispingen of gewoon een van de tekenen dat de formule niet overeenkomt met de baby.

Signaal 9: Baby reageert niet of heeft minder interactie met anderen dan normaal.

Dit teken is moeilijker waar te nemen, maar als je merkt dat je baby niet zo responsief of interactief is als gewoonlijk, kan dit een teken zijn dat de formule niet met hem of haar overeenkomt. Bovendien kan het prikkelbaar of chagrijnig zijn van je baby na het voeden ook een teken zijn dat ze hun flesvoeding niet goed verdragen.

Teken 10: Baby heeft moeite met ademhalen.

Ten slotte hebben baby’s soms moeite met ademhalen als ze de formule die ze krijgen niet lekker vinden. Dit kan ook het gevolg zijn van een allergische reactie op sommige ingrediënten in de formule.

Laatste herinneringen van Sharon Dunn

Er kunnen andere tekenen zijn dat de formule het niet eens is met de baby die hier niet wordt vermeld, maar onthoud altijd dat u naar uw ouderlijke instincten luistert. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw kinderarts. Ze kunnen u helpen bepalen of de formule niet overeenkomt met uw baby en aanbevelingen doen voor alternatieve formules of voedingsmiddelen. Bedankt voor het lezen! We hopen dat deze blogpost nuttig was. Aarzel niet om het te delen met andere ouders die het nuttig kunnen vinden. Een fijne dag verder!

Vloerkleed kinderkamer
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart